Καλώς ήρθατε.

Το blog αυτό φτιάχτηκε για τους μαθητές της Γ΄τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Σερρών.
Εδώ θα βάζουμε εκπαιδευτικό υλικό και φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της τάξης μας.

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Το 3ο Δημοτικό πάει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών



   
Την Παρασκευή 14 Μαρτίου2014 πήγαμε η Β΄2, η Γ΄1και Γ΄2 τάξη του 3 Δημ Σχολείου με τους δασκάλους μας  κκ Μαρία Γρηγοριάδου,Αιμιλία Ιωαννίδου,Κωνσταντίνου Νασιάκου και Δημητρίου Μπίτσιου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Σερρών. Eκεί στην αρχή ο κύριος Δαυίδ Χαράλαμπος μας μίλησε για το τηλεσκόπιο και μας έβαλε σε μια σειρά για να δούμε με αυτό τον ήλιο  και τα βουνά των Σερρών.



Μετά από λίγο μπήκαμε μέσα στο Μουσείο. Στην έκθεση του Μουσείου, είχε πολλά ζώα και λίγα ορυκτά. Η υπεύθυνη του Μουσείου, κυρία Καίτη Εμμανουιλίδου, μας έδειχνε τα ζώα και μας είπε πως ο νομός των Σερρών έχει τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα ζώων. Σαν εργασία μας έδωσαν ένα φύλλο χαρτί και εμείς  ζωγραφίσαμε ένα ζώο που μας άρεσε από τα εκθέματα. Στη συνέχεια η υπεύθυνη μας  έβαλε  στον υπολογιστή να δούμε σχετικά για τον ελέφαντα που τον σκοτώνουν μόνο και μόνο για τους χαυλιόδοντές  του . Ακόμα μας έδειξε για τον ρινόκερο τον οποίο σκοτώνουν για το κέρατό του.





Μετά από όλα αυτά αποφασίσαμε να βάλουμε κάποιους κανόνες για την προστασία των ζώων. Η υπεύθυνη έκλεισε τα μάτια της γα να διαλέξει ένα άτομο που θα ήταν ο πρωθυπουργός. Η κυρία Καίτη διάλεξε για πρωθυπουργό ένα κορίτσι από το Γ΄2 τάξη, την Μαρία Νάσκου. Αυτή μας έδινε το λόγο . Όλοι είπαμε τη γνώμη μας για τα ζώα και κάναμε προτάσεις,κανόνες  για την προστασία τους.  Μετά τα ζωγραφίσαμε. Αργότερα βγήκαμε έξω, παίξαμε, τρέξαμε, βρήκαμε πασχαλίτσες και απολαύσαμε τη φύση. Επιστρέψαμε με λεωφορείο. Στην επίσκεψή μας στο μουσείο περάσαμε τέλεια και θα προτείνω στην οικογένεια μου και στους φίλους μου να πάμε όλοι μαζί. 




 











 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου